Bezoek aan locaties zMW? Mondkapje mee!

Foto: zMW

Om bewoners en medewerkers van zorggroep Maas & Waal te beschermen tegen het coronavirus zijn bezoekers en leveranciers sinds vandaag verplicht een mondkapje te dragen.

Ook zorgmedewerkers gaan zich extra beschermen tegen het virus. In contact met bewoners waar de 1,5-meterregel niet kan worden nageleefd, dragen medewerkers ook een mondkapje. In dit geval betreft het een medisch mondmasker. In specifieke situaties hebben medewerkers de vrijheid om in overleg met bewoner, naasten en collega’s daarvan af te wijken. Bijvoorbeeld wanneer een bewoner heel erg angstig wordt bij het zien van een medewerker met mondmasker. In dit soort gevallen wordt een zorgvuldige afweging gemaakt tussen welzijn, vrijheid, gezondheid en veiligheid.

De mondkapjesmaatregel is in gezamenlijkheid genomen met andere zorginstellingen in de regio, zoals ZZG zorggroep, Waalboog en LuciVer. Net als deze zorgorganisaties ziet zMW een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met het coronavirus.

Het dragen van een mondkapje is een van de maatregelen die zMW neemt om het virus buiten de zorglocaties te houden. Deze maatregel is een aanvulling op de geldende maatregelen zoals het houden van afstand, desinfecteren van handen, en hoesten en niezen in de elleboog.

Hier leest u een actueel overzicht van alle maatregelen voor een vrij en veilig bezoek aan de zMW locaties.

Cookieinstellingen