Aantal coronapatiënten blijft stijgen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft stijgen. Op 8 oktober werden er 803 mensen behandeld vanwege Covid-19. Dat is het hoogste aantal sinds eind mei, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Sinds twee weken worden coronapatiënten ook weer overgebracht van een verpleegafdeling in de Randstad naar een ander deel van het land. Dat moet overbelasting van de ziekenhuizen voorkomen. Sinds de spreiding van coronapatiënten werd hervat zijn al meer dan 100 mensen verplaatst naar andere ziekenhuizen. Ook met Duitsland is overleg over het opnemen van Nederlandse patiënten.

Weer meer besmettingen

Op 6 oktober werden bij het RIVM 4572 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is weer een dagrecord. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 27.485 besmettingen gemeld. Het aantal sterfgevallen door COVID-19 ligt momenteel op 6518.

Beuningse cijfers

Afgelopen twee weken (23 september t/m 6 oktober 2020) zijn er in Beuningen 70 inwoners positief getest op het coronavirus. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Beuningen per 100.000 mensen komt neer op 270,4.

Reacties