Samen bouwen aan Monument van Verbinding

Foto: Youtube Screenshot

In deze bijzondere tijd is er meer en meer behoefte aan verbinding. Aan het delen van verhalen. Aan contact. Deze week start in de gemeente Beuningen de bouw van een Monument van Verbinding. Een bamboestiek waarin u uw verhaal – letterlijk – delen. De bamboestokken symboliseren de mensen, de elastieken de verbinding. En het maken van het kunstwerk gebeurt in verbondenheid, met aandacht voor elkaar.

In coronatijd kon en kan veel niet: We zien elkaar minder en op grotere afstand, een knuffel of een arm om iemands schouder zijn geen vanzelfsprekendheden meer. Tegelijkertijd zien we buren die voor elkaar boodschappen doen en mensen die juist doordat ze vakere één-op-één gesprekken hebben, meer uit hun contacten halen. In coronatijd kon en kan er ook veel wél. Die aandacht voor elkaar willen we onderstrepen met het Monument voor Verbinding.

Samen bouwen aan verbinding

In de periode van 6 oktober tot eind november kunnen u en organisaties samen bouwen aan het Monument van Verbinding. Daarvoor maken we gebruik van bamboestiek. Dit is een kunstvorm waarbij door bamboestokken en elastiek met elkaar te verbinden de mooiste creaties worden gemaakt. Inwoners van de gemeente Beuningen van alle leeftijden, gezindten en culturen mogen hun eigen kleine creatie in het grote geraamte van bamboestiek hangen. De bamboestokken symboliseren de mensen, de elastieken de verhalen. Op die manier ontstaat er een monument dat groeit.

Aftrap

Wethouder Frans Houben gaf samen met Eufride Klein Rouweler, directeur van Welzijnsstichting Perspectief en pastor Ruud Roefs op 5 oktober de aftrap. Dat is op film vastgelegd en te zien via de film hieronder. In de Corneliuskerk in Beuningen kunnen inwoners helpen met het maken van hun bamboe piramide met daarin een symbool of woord. Tot eind november wordt er gebouwd aan het kunstwerk. Iedereen kan binnenlopen in de kerk aan de Dorpssingel. Van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom. Er is koffie, een luisterend oor, muziek en uitleg over het kunstwerk en hoe u mee kunt bouwen.

Reacties