Pijl en boog maken voor kinderen met autisme

Foto: Het Dijkmagazijn

Zaterdag 24 oktober organiseert het Dijkmagazijn een buitenactiviteit voor Beuningse kinderen met autisme samen met hun opvoeders. De natuur in trekken is spannend en gezond. Het groen biedt rust en is tevens uitdagend. En er is letterlijk en figuurlijk volop ruimte om naar wens samen of alleen bezig te zijn. Op deze ochtend kunnen de kinderen met Het Dijkmagazijn op jacht. Ze maken eerst van riet en takken een pijl en boog, en proberen daarna hun schietkunst uit op een houten konijn.

In de oertijd moest je zelf voor je eten zorgen. In onze tijd met de supermarkt in de buurt hoeft dat gelukkig niet meer. Maar jagen en zelf wapens maken is voor veel kinderen een oerbehoefte.

We verzamelen de materialen in de uiterwaard. Als alle deelnemers klaar zijn met hun pijl en boog om te schieten, gaan we oefenen op een houten konijn. Die loopt namelijk niet weg, en dat is wel zo handig voor beginnelingen. En daarna gaan we toch maar weer gewoon eten kopen in de winkel.

Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard.

Pijl en boog maken voor kinderen met autisme en hun ouders. Zaterdag 24 oktober 2020 van 10.30-12.00 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 12 kinderen uit gemeente Beuningen van 6 tot 14 jaar. Kosten € 2,50 per kind, ouders/opvoeders dienen aanwezig te zijn en mogen gratis meedoen. Voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Reacties