Week van de pleegzorg

Foto: CC0

Voor kinderen die het even moeilijk hebben in de thuissituatie.

We vinden het allemaal belangrijk dat kinderen in een warm gezin opgroeien. Maar soms lukt dat even niet. Voor kinderen die het thuis even niet fijn hebben zijn er in onze gemeente verschillende mogelijkheden. Ouders kunnen bijvoorbeeld een beroep doen op Buurtgezinnen. Maar ook pleegzorg is in erg moeilijke situaties een optie.

Pleegzorg

Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of in de maand. Dan is het fijn als een kind terecht kan in een ander gezin. In een pleeggezin. Meer informatie over pleegzorg staat op www.pleegzorgrijkvannijmegen.nl.

Pleegzorg iets voor u?

Wist u dat er in onze regio een tekort is aan pleeggezinnen? Er is nu veel vraag naar gezinnen die pleegzorg in deeltijd willen bieden: een paar dagen in de week of in de vakanties. Op www.pleegzorgrijkvannijmegen.nl  vindt u heel veel informatie, onder andere over de verschillende vormen van pleegzorg. Maar ook verhalen van pleegouders in de regio. Je kunt ook zien welke kinderen er bij jou in de buurt nog op zoek zijn naar een plek. De gegevens van de kinderen zijn natuurlijk anoniem.

Buurtgezinnen

Bij Buurtgezinnen worden gezinnen die hulp kunnen gebruiken (vraaggezinnen) gekoppeld aan warme en stabiele gezinnen in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra aandacht en worden ouders even ontlast. De ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een middag, avond of weekend opvangen of een rustige huiswerkplek bieden. Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking kun u contact opnemen met Nathalie de Jonge. Zij is de coördinator van Buurtgezinnen in de gemeente Druten. U kunt haar bereiken op nummer 06 – 55501597 of via de mail: [email protected]

Van 28 oktober t/m 4 november is het de landelijk week van de pleegzorg. In deze week is er extra aandacht voor pleegouders.

Bekijk de poster van pleegzorg.

Reacties