237 nieuwe coronabesmettingen, waarvan 3 uit de gemeente Beuningen

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn 237 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld sinds woensdag. Dat blijkt uit de cijfers woensdag van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Beuningen werden 3 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (67), Tiel (28), Wijchen en Zaltbommel (13), Buren, Maasdriel en Culemborg (11), West Maas en Waal (10), Heumen (9), Druten (7), Neder Betuwe (8).

Ook werden zes personen uit de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid opgenomen in het ziekenhuis, respectievelijk vier uit de gemeente Nijmegen en twee uit de gemeente Druten. In de afgelopen 24 uur werd één nieuwe overledene uit de gemeente Nijmegen en West Maas en Waal gemeld aan het RIVM.

Landelijk

Landelijk zijn in de afgelopen 24 uur 9.283 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9283 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 526 meer dan gisteren. Ook werden het afgelopen etmaal 46 Covid-19-patiënten geregistreerd die zijn overleden aan het coronavirus.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen nam met 60 toe tot 2003, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van deze patiënten liggen er 463 op de intensivecare-afdelingen, 13 meer dan gisteren. Op verpleegafdelingen vormen coronapatiënten 13 procent van het totale aantal patiënten: 1540 van de 11.915.

Afwijkende cijfers

De cijfers hoeven niet allemaal over de afgelopen 24 uur gaan, omdat het ligt aan het moment van melden van de GGD’en in Nederland aan het RIVM. De cijfers geven slechts een indicatie, omdat sommige cijfers met vertraging worden doorgegeven.

De meldingen van de afgelopen dagen lijken nog steeds op een stijging te wijzen. De stijgende lijn vlakt wel af maar desondanks komen er iedere dag nog nieuwe besmettingen bij.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt ook hoger, omdat niet alle besmette mensen zijn getest. Daarnaast zijn er behalve de GGD ook andere organisaties die coronatesten uitvoeren.

Reacties