306 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid, waarvan 6 in de gemeente Beuningen

Foto: CC0

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn het afgelopen etmaal 306 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Er zijn geen overledenen gemeld.

In de gemeente Beuningen werden 6 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (97), West Betuwe (24), Tiel (40), Berg en Dal (21), Wijchen en Buren (17), Culemborg (15), Druten en Maasdriel (14), Zaltbommel, West Maas en Waal en Neder-Betuwe (12) en Heumen (4).

Een persoon uit de gemeente West Betuwe werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het aantal nieuwe besmettingen is landelijk verder opgelopen. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 10.353 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Het dagcijfer van zondag geeft mogelijk een vertekend beeld, omdat zaterdag een gedeelte van de cijfers ontbrak door ict-problemen bij de GGD’en. Die data zijn alsnog toegevoegd aan de rapportage van zondag. Volgens het RIVM lijkt het probleem met de toelevering van cijfers inmiddels verholpen. “Het is nog niet zeker of alle ontbrekende aantallen verwerkt zijn. We houden dus een kleine slag om de arm”, zegt een woordvoerder van het instituut.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 26. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Ziekenhuizen behandelen maandag 2249 coronapatiënten. Dat zijn er 102 meer dan op zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

De verpleegafdelingen hebben in de afgelopen 24 uur 291 coronapatiënten opgenomen. Daar staat tegenover dat 205 mensen de verpleegafdelingen hebben verlaten. Hoeveel van hen naar huis of naar een revalidatiecentrum mochten, en hoeveel van hen naar een ic zijn overgebracht of zijn overleden, is niet bekend. Het totaal aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg met 68 naar 1743.

De intensivecare-afdelingen hebben afgelopen etmaal 49 coronapatiënten opgenomen. Daarnaast hebben 33 mensen de ic verlaten, waardoor het totaal aantal coronapatiënten daar steeg met 16 naar 506. Ook daar is niet bekend hoeveel van de 33 zijn overleden en hoeveel terug naar een verpleegafdeling mochten.

In de afgelopen 24 uur zijn 22 mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land.

Reacties