Woningmarkt in Beuningen in tijden van Corona; Hans Janssen vertelt…

Foto: Hans Janssen Beuningen

In tijden van de coronacrisis blijven er veel kopers die op zoek zijn naar een huis. In totaal werden er dit derde kwartaal 41.583 koopwoningen verkocht, waarmee er landelijk gezien sprake was van een stijging van 7% ten opzichte van een kwartaal eerder. In de gemeente Beuningen zijn er dezelfde ontwikkelingen, onder andere te zien aan de gemiddelde transactieprijs. Hans Janssen Garantiemakelaars verschaft ons meer duidelijkheid over de cijfers, zowel landelijk als in de gemeente Beuningen.

Landelijk

De verkoopprijs van woningen stijgt nog steeds. In het afgelopen kwartaal kwam de gemiddelde verkoopprijs uit op 354.000 euro. Dit is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar. Met een stijging van 11,6% in een jaar tijd is er sprake van de grootste stijging in 20 jaar. Er is dus, ondanks de corona pandemie, geen sprake van een dip in de gemiddelde verkoopprijs van woningen. Qua verkoop van het aantal koopwoningen had NVM-Makelaars zelfs het beste derde kwartaal ooit met de stijging van 7%.

Beuningen

Ook in Beuningen zien we de prijsontwikkeling die landelijk te zien is. In het afgelopen kwartaal is de gemiddelde transactieprijs flink gestegen. Deze prijs ligt gemiddeld ook hoger dan het landelijk gemiddelde. Het afgelopen kwartaal werden er in Beuningen 15 vrijstaande woningen verkocht, 9 twee-onder-éen kap-woningen, 8 hoekwoningen, 6 tussenwoningen en 2 appartementen verkocht. De gemiddelde verkoopprijs heeft dus ook veel te maken met de type verkochte woningen, waarbij de gemiddelde transactieprijs van twee-onder-één-kap woningen bijvoorbeeld €320,000 euro was, terwijl vrijstaande woningen voor gemiddeld 568.900 werden verkocht.

Reacties