294 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid, waarvan 7 in gemeente Beuningen

Foto: CC0

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn het afgelopen etmaal 294 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 7 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (71), West Betuwe (35), Tiel (26), Berg en Dal (25), Maasdriel (24), Culemborg (20), Zaltbommel (18), Wijchen en Buren (15), Neder-Betuwe en Druten (11), West Maas en Waal en Heumen (8).

Landelijk

Het aantal gemelde coronabesmettingen is zondag opnieuw gedaald, tot onder de 9.000, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kwam er bij het RIVM 8740 meldingen binnen van positieve tests. Op zaterdag waren dat er 9819.

De meldingen nemen de laatste dagen af. Op vrijdag werden er nog 11.127 nieuwe gevallen gemeld.

Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten is gestegen met 45 ten opzichte van zaterdag. In totaal zijn er nu 2493 patiënten met Covid-19 opgenomen in ziekenhuizen, zo blijkt zondag uit nieuwe cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS).

Vooral op verpleegafdelingen is het aantal coronapatiënten gestegen. Op de intensive care liggen momenteel 583 coronapatiënten, 1 minder dan op zaterdag. Daarvan liggen twee patiënten op een ic in Duitsland.

Reacties