Zilveren erepenning voor heer Leenders

Foto: Beuningen

Op zaterdag 31 oktober ontving de heer H.C. Leenders (Herman) een gemeentelijke zilveren erepenning. Burgemeester Daphne Bergman reikte deze uit als blijk van waardering. De heer Leenders ontving de penning als dank voor zijn inzet bij de Mixed Hockeyclub Beuningen, de Parochie H. XXIII en het Nederlandse Rode Kruis (afdeling Beuningen).

De verdiensten van de heer H.C. Leenders

Argumenten

1. 1985 – 2017: Vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis (afdeling Beuningen)

De heer Leenders bouwde twee keer een garage voor de auto’s van het Rode Kruis. De eerste keer was dit in 1985, bij het Rode Kruisgebouw aan de Begoniastraat. De tweede keer was dat in 2017. Het Rode Kruis nam toen haar intrek in het dorpshuis De Lèghe Polder. Er is toen, met hulp van de heer Leenders, (al)weer een garage gebouwd voor deze auto’s.

2. 1985 – nu: Bestuurslid technische zaken en vrijwilliger voor het hele complex bij Mixed Hockey Club Beuningen (MHCB)

 • De heer Leenders is de bindende factor binnen het team van vrijwilligers bij MHCB.
 • Rond 1985 wordt gestart met de aanleg van de velden en het bouwen van het clubgebouw van MHCB op de Blatenplak in Ewijk. De heer Leenders is nauw betrokken bij de bouw van het tijdelijk clubhuis.
 • Op “Den Alst” wordt een nieuw gebouw voor de MHCB opgezet. De heer Leenders is hierbij de technische man en algemene uitvoerder voor de bouw en de inrichting. Samen met een team van vakmensen is de klus op tijd klaargekomen.
 • In 1992 is de Stichting Hockey Beuningen (SHB) opgericht. De heer Leenders neemt plaats in het bestuur tot 2017.
 • Het onderhoud van het gebouw (er was een hoofdveld van kunstgras en 2 natuurgrasvelden) is voor rekening van de club. De heer Leenders neemt, naast de verantwoording voor het maaien en belijnen van de velden, ook zijn verantwoording bij alle andere (onderhouds-) werkzaamheden op het sportcomplex. In de periode 2002-2006 zijn beide natuurgrasvelden vervangen door zand ingestrooide kunstgrasvelden.
 • In 2009, is door de groei van de club, het hoofdveld omgebouwd tot een waterkunstgrasveld.
 • De heer Leenders heeft in 2010 meegewerkt aan het realiseren van de Interlandwedstrijd Nederland-China gehouden op het MHCB-complex.
 • De heer Leenders is actief geweest bij de meerdaagse A/B toernooien van de MHCB. Deze worden elk jaar gehouden.

3. 1998 – nu: Lid van de parochieraad, medewerker uitvoerder van alle onroerende- en roerende zaken de parochie aangaande

 • De heer Leenders is meestal de initiatiefnemer en de man die veel klusjes op zich neemt in en rondom de kerk. Hij is de kracht achter de bouwploeg en lid van de contactraad van de geloofsgemeenschap Beuningen. Hij zet zich met hart en ziel in voor de geloofsgemeenschap: onder andere binnen en buiten de kerk, op de begraafplaats en in de pastorietuin.
 • Een van de eerste projecten van de heer Leenders is het plaatsen van vlonders onder de banken in het middenschip van de R.K. in Beuningen. Later ook in de banken onder de zijbeuken.
 • De tuinmuur van de pastorie, deze was door een storm omgevallen, is onder andere door hulp van hem weer in de originele staat gerepareerd..
 • Hij helpt mee aan de bouw van het koetshuis naast de pastorie (nu in gebruik als vergaderzaal).
 • De ruimte rondom de kerk wordt opnieuw ingericht. Op het achterstuk van het kerkhof is een berging/schuur geplaatst. Hierin staan spullen die nodig zijn voor het onderhoud van het kerkhof. De heer Leenders zorgt ervoor dat het kerkhof er netjes bij ligt.
 • Hij helpt mee met het groot onderhoud en de herinrichting van de pastorie/het parochiecentrum.
 • Hij inspireert mensen op een positieve manier. Hij zorgt altijd voor een gemoedelijke sfeer, waardoor andere vrijwilligers zich welkom en gewaardeerd voelen.

Reacties