127 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

Foto: publiek domein

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn in het afgelopen etmaal 127 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 5 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (36), West Betuwe (17), Wijchen (13), Zaltbommel (10), Neder-Betuwe (9), Buren (8), Tiel (7), Maasdriel (6), Druten (5), Berg en Dal, Culemborg en Heumen (3), West Maas en Waal (2).

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de afgelopen week 1165 coronapatiënten COVID-19 gemeld zijn bij de GGD’en. Dat zijn tweehonderdzesentwintig patiënten minder dan de week daarvoor met 1391. Zeventien personen zijn overleden gemeld als gevolg van het coronavirus in de afgelopen week.

Landelijk

Het aantal geregistreerde positieve coronatests is voor de vierde dag op rij afgenomen. Het RIVM heeft 4320 meldingen van nieuwe gevallen gekregen van de GGD’en in het land. Maandag rapporteerde het instituut nog 4867 besmettingen.

Het aantal positieve coronatests nam in de afgelopen week verder af, maar lang niet zo sterk als de week daarvoor. In totaal registreerde het RIVM 37.706 nieuwe besmettingen, 14 procent minder dan een week eerder. Toen rapporteerde het instituut 43.621 nieuwe gevallen, 32 procent minder dan de week daarvoor.

Het RIVM heeft afgelopen week 479 meldingen gekregen van aan corona gerelateerde sterfgevallen. In de vorige weekrapportage waren dat er 565. Deze meldingen lopen soms wat achter.

Volgens de laatste cijfers zijn vorige week 1496 mensen die besmet waren met het virus opgenomen op verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. Op de intensive cares werden 224 patiënten opgenomen. Vorige week lag het aantal opnames iets hoger: 1520 op verpleegafdelingen en 275 op de ic’s.

De daling van deze tweede golf gaat “veel langzamer” dan de afname van de eerste golf in maart en april, stelt het RIVM vast. Het instituut schat dat nu nog zo’n 118.000 mensen in Nederland het virus bij zich dragen en anderen kunnen besmetten. Daarbij houden de deskundigen wel een flinke slag om de arm: de bandbreedte ligt tussen de 83.000 en 150.000 mensen.

Dinsdagavond om 19.00 uur geven premier Rutte en zorgminister de Jonge een persconferentie. Vermoedelijk worden nog geen geen besluiten genomen over versoepelingen voor kerst en oud en nieuw. De theaters, pretparken, musea en dierentuinen gaan wel weer open.

Reacties