Quantore Beuningen ontvangt predicaat ‘Koninklijk’

Foto: Quantore

Op 20 november ontving de Coöperatieve Vereniging Quantore U.A. in Beuningen, Zilverwerf 15 in Beuningen, het predicaat ‘Koninklijk’. Burgemeester Daphne Bergman reikte deze uit vanwege het 100-jarige bestaan van het bedrijf. In de afgelopen 100 jaar heeft het bedrijf een uitstekende reputatie opgebouwd.

In 1920 werd Veneka, de voorloper van de Coöperatieve Vereniging Quantore U.A., ingeschreven in het handelsregister.

Verantwoorde bedrijfsvoering

In de bedrijfsvoering laat Quantore zien, dat het zich als bedrijf bewust is van de rol en verantwoordelijkheid in de maatschappij, zowel in Beuningen als in heel Europa. Quantore geeft op verschillende manieren uiting aan haar verantwoordelijkheid. Het is dan ook niet voor niets dat algemeen directeur Arnold Theuws in 2013 werd benoemd tot ‘Ondernemer van het jaar’ in de gemeente Beuningen.

Als modern bedrijf werkt Quantore ook aan duurzaamheid. Zo wordt een steeds groter deel van het assortiment op duurzame wijze geproduceerd. Het thema duurzaamheid komt ook terug in het logistieke traject. Daarin besteedt men veel aandacht aan het verkleinen van de ecologische footprint.

ok op lokaal niveau draagt Quantore bij. Quantore sponsort lokale sportclubs en lokale evenementen. Zo kunnen onder andere Voetbalvereniging Beuningse Boys, het Wijchens Amateur Toneel, Theater de Molen, de Nijmeegse Vierdaagse en Beuningen on Ice op ondersteuning rekenen. Ook stelt Quantore een budget beschikbaar aan haar leden. Hiermee kunnen zij lokale organisaties sponsoren.

Geschiedenis

Veneka (staat voor Vereenigde Nederlandse Kantoorboekhandel) zou zijn naam tot 2001 houden. Toen ging Veneka samen met het Centraal Inkoop Bureau, bekend als CIB. De organisatie veranderde haar naam in CIB-Veneka. In de jaren daarna gingen Kwinto, RIC, NECO en Consorpa op in het collectief. In 2003 werd gekozen voor de nieuwe naam Quantore. Een samentrekking van ’Quantity, Quality en Store’.

Quantore verhuisde in 2009 naar het gloednieuwe pand langs de A73. Met een hypermodern magazijn van meer dan 20.000 m² zou Quantore de ruimte moeten hebben die nodig is. Maar inmiddels is er al weer aangebouwd.

Quantore nu

Een eeuw geleden was het misschien een droom, maar Quantore is binnen de Nederlandse markt van kantoorartikelen een van de grootste aanbieders. Het levert duizenden kantoorproducten, van schrijfwaren tot grote kantoormachines. En van facilitaire producten tot hobbyartikelen. En die producten zijn op vele werkplekken in Nederland terug te vinden.

Beuningen is trots om Quantore in haar gemeente te hebben. Het is de grootste werkgever in de gemeente Beuningen met voor een groot deel medewerkers uit de regio Beuningen. Het bedrijf zet zich in die rol onder andere in op thema’s als gezondheid en het verbeteren van de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers.

Het predicaat ‘Koninklijk’

Wat het lintje is voor de inwoner, is het predicaat ‘Koninklijk’ voor het bedrijf. Het predicaat staat voor kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming. Het symboliseert bij wijze van spreken het respect, de waardering en het vertrouwen van Zijne Majesteit de Koning.

Het predicaat wordt door Zijne Majesteit de Koning slechts in speciale gevallen toegekend. De onderneming moet aan zeer strenge voorwaarden voldoen. De onderneming moet tenminste honderd jaar bestaan en moet vooraanstaand zijn in de regio en een goede reputatie bezitten. Het bedrijf moet beschikken over een uitzonderlijk goede dienstverlening, de beste kwaliteit leveren en uiteraard moeten de directieleden te goeder naam en faam bekend staan van onbesproken gedrag.

Reacties