Dodelijke aanrijding in Wijchen: Bestuurder gaat ervandoor, aangehouden in Beuningen

Foto: 112 Nieuwsgroep

Beuningen – De politie heeft afgelopen dinsdagavond in Beuningen de bestuurder aangehouden eerder op de avond een man aangereden had in de Ververt in Wijchen. De man kwam hierbij om het leven.

Het slachtoffer was volgens de politie aan het wandelen toen hij ruzie kreeg met de automobilist. De bestuurder zou hem daarna hebben aangereden. Volgens de Gelderlander zou de Wijchenaar volgens omstanders de automobilist hebben aangesproken op zijn rijgedrag, waarop die laatste de man aanreed en tot twee keer toe over hem heen zou zijn gereden. Rond 20:15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd; reanimatie van de man mocht niet meer baten.

Achtervolging

De automobilist was inmiddels ervandoor gegaan waarna de politie op zoek ging naar de, volgens een melding op Burgernet, witte Volkswagen Caddy Station. Tegen 20:45 uur werd de bestelauto aangetroffen op de Verlengde Wilhelminalaan in Beuningen waar het voertuig door politieauto’s werd klemgereden. De bestuurder vluchtte vervolgens te voet verder, maar kon na een korte achtervolging worden gearresteerd.

De Gelderlander meldt dat de man volgens buurtbewoners in de buurt woont en twee kinderen heeft.

Reacties