Met Peter op stap (advertorial)

‘’Goedemorgen zuster, blij dat u er bent. Ik ben al uren wakker. Want ik mag vandaag met Peter mee’’………..
Foto:

‘’….naar de Keukenhof. Ja de Keukenhof daar heb ik zo’n mooie herinneringen aan. Daar ging ik met mijn man 20 jaar geleden voor het laatst naar toe. En nu mag ik met het bedrijf Met Peter op stap een dagje weg’. ‘Ja ja, we zijn bijna klaar’ zegt de zuster!’’

Mevrouw gaat vol verwachting voor het raam zitten wachten tot het 10 uur is. Precies om tien uur komt Peter met zijn auto de straat ingereden en kan het heerlijk dagje beginnen.

Hoe Peter op het idee kwam

Steeds meer mensen zijn aan huis gebonden door vergrijzing, eenzaamheid of vanwege een eventuele beperking zoals Parkinson en Alzheimer. Velen hebben hun auto of fiets al in moeten leveren. Gelukkig zijn er veel mantelzorgers die het leven van deze mensen al wat kleur geven. Ze gaan wandelen, doen een spelletje of hebben gewoon een gezellig gesprek. Maar ze willen er ook graag een keer op uit. Met de auto naar het bos, een bezoek aan hun geboorteplaats, naar een leuke plaats om te winkelen en gezellig iets drinken op een terras. Familie opzoeken, naar een museum of naar een schouwburg. Of lekker naar het strand. Iedereen wil er gewoon bij horen. Deel kunnen uit maken van deze maatschappij.

Peter heeft verschillende mensen gevraagd wat ze van het idee vonden. Het resultaat kon hij in hun ogen en aan hun mimiek al zien. De ogen begonnen te stralen en er kwam een brede lach op het gezicht. Hun mantelzorgers hebben daar niet altijd de tijd voor en het idee Met Peter op Stap was geboren.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Iedereen kan zich inschrijven voor een uitje / dagtrip door middel van een telefoontje naar Peter 06 – 53483992, of via de website www.metpeteropstap.nl waar voldoende ideeën op staan. De plannen worden besproken, ook eigen ideeën zijn welkom. En de voorpret kan beginnen!

Reacties