7 December: Nationale Vrijwilligersdag 2020

Foto: BN&M

Waar zouden we toch zijn zonder onze vrijwilligers? Het mag gerust een feit worden genoemd dat hetgeen zij voor onze samenleving betekenen de leefbaarheid in onze vier kernen Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt ten goede komt. Geheel belangeloos dragen zij bij aan een fijne leefomgeving. Beuningen Nu & Morgen koestert deze mensen! Daarom hebben zij wederom een aantal vrijwilligers uit de vier dorpen ter ere van de Nationale Vrijwilligers dag 2020 in het zonnetje gezet en mochten zij voor hun grootse inzet een fraaie bos bloemen in ontvangst nemen.

Op het Winssense sportcomplex ‘de Boshof’ is Henk van Beuningen sinds vele jaren verantwoordelijk voor het onderhoud van de voetbalvelden van Roda ’28. Niet alleen in de bestuurskamer maar ook op het terrein zelf alwaar Henk met een enthousiast team er voor zorgt dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd. Daarbij draagt Henk de verantwoording over de vele materialen. Velen kunnen mede dankzij Henk zorgeloos een balletje trappen, waarvan akte!

Het Ewijkse openlucht zwembad ‘de Tuimelaar’ mag gerust een succesverhaal worden genoemd. Hiervoor is Fenk van Stiphout mede verantwoordelijk. Deze voorziening waar normaal gesproken in de zomermaanden door velen dankbaar gebruik van wordt gemaakt draait geheel op vrijwilligers. Het afgelopen jaar was er natuurlijk één om snel te vergeten maar de betrokken Ewijkenaar Fenk en alle andere vrijwilligers hopen volgend jaar weer velen te mogen verwelkomen.

In Beuningen werden Nico en Luci Roeven in het zonnetje gezet ter ere van de Nationale Vrijwilligersdag. Deze twee bijzondere personen zijn sinds vele jaren actief bij diverse verenigingen zoals de Beuningse Boys en de Stichting Jeugd Vakantie Week Beuningen. Heden ten dage is Luci nog steeds actief bij dorpshuis de Lèghe Polder. Ook hun enthousiaste en spontane bijdragen bij buurtactiviteiten worden geroemd. Echte vrijwilligers die graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in het Beuningse.

In Weurt mochten Bernadette en Wilbert Faber een welverdiende bos bloemen in ontvangst nemen voor alles wat zij geheel belangeloos doen in hun woonplaats. Wilbert zet zich in voor het Weurtse Sinterklaas Comité en Bernadette is erg actief voor o.a. de Seniorenvereniging in Weurt en de Beuningse Johannes XXIII Parochie. Mensen waar nooit tevergeefs een beroep op gedaan hoeft te worden. Mooi om te vermelden is dat ook de drie kinderen van het gezin Faber inmiddels vrijwilligerswerk op zich nemen.

Reacties