254 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn 254 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 13 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in West Betuwe (49), Nijmegen (45), Wijchen (31), Zaltbommel (19), Culemborg (16), Berg en Dal en Tiel (14), Buren (13), Druten (10), Neder-Betuwe (9), Heumen en Maasdriel (8), West Maas en Waal (5).

In de afgelopen 24 uur zijn er geen sterfgevallen gemeld en een persoon opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft stijgen. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 9.182 positieve tests gemeld bij het RIVM.

Het RIVM meldde vrijdag 8.894 nieuwe gevallen en op donderdag bijna 8.800. Het zijn de hoogste aantallen sinds eind oktober, de eerste dagen na de piek van de tweede golf. Het is voor het eerst sinds 31 oktober dat het aantal nieuwe infecties boven de 9000 uitkomt.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 53. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Zulke informatie wordt soms wat later doorgegeven.

De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen overigens vrijwel zeker hoger. In de eerste golf werd lang niet iedereen getest, in de tweede golf lukte het niet iedereen om een afspraak te maken. Sommige mensen zijn besmet zonder dat ze klachten hebben en laten zich daarom niet testen. Een onbekend aantal mensen is genezen of overleden zonder dat het virus ooit bij hen is vastgesteld.

Het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld in de ziekenhuizen is met 42 gestegen ten opzichte van een dag eerder, in totaal zijn het er nu 1.723. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Van hen liggen 1.242 mensen op de verpleegafdelingen, 33 meer dan een dag eerder. Op de ic’s liggen 481 coronapatiënten, negen meer dan de dag ervoor.

Reacties