Kerstweer van licht winters naar stormachtig

Foto: Beuningen Nieuws

Dit jaar hebben we opnieuw geen witte kerst. Het weer tijdens de kerstdagen gaat van licht winters naar stormachtig, meldt Weeronline.

Enkele winterse buien trekken over het land Eerste Kerstdag. Daarbij is kans op hagel en een paar kletsnatte sneeuwvlokken. Tussendoor schijnt de zon. Het wordt 5 graden in het noordoosten tot 7 in het zuidwesten. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige tot krachtige noorden- tot noordwestenwind De gevoelstemperatuur ligt daardoor dicht bij het vriespunt.

Op Tweede Kerstdag heeft bewolking de overhand en trekken een aantal buien over het land. In de avond en nacht naar zondag wordt het flink onstuimig doordat de wind toeneemt. ‘Misschien komt het aan de noordwestkust en op de westelijke Wadden zelfs tot een heuse kerststorm!’, aldus Weeronline.

Na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. Buien kunnen soms winters zijn en gepaard gaan met hagel en smeltende sneeuw. De temperatuur stijgt overdag naar ongeveer 3 graden. In de kustgebieden kan het nog 5 graden worden.

In de nachten koelt het vooral landinwaarts af tot onder het vriespunt en neerslag kan lokaal voor gladheid zorgen. In de (vroege) ochtend is ook een witte verrassing niet uitgesloten.

Reacties