Aantal ongevallen in Beuningen weer gestegen

Foto: Beuningen Nieuws

De politie heeft vorig jaar (2019) 1 dodelijk ongeval geregistreerd in Beuningen en 6 ongevallen waarbij iemand gewond is geraakt. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Nieuws dat gebruikmaakte van cijfers van de politie en Rijkswaterstaat.

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bekeek en vergeleek ruim 200.000 ongelukken die in de afgelopen 3 jaar zijn geregistreerd. Het gaat alleen om ongevallen waarvan de exacte locatie bekend is.

Uit het onderzoek blijkt dat voor het derde jaar op rij het totaal aantal geregistreerde ongevallen in Beuningen is gestegen. In totaal zijn in 3 jaar tijd 133 ongelukken geregistreerd. Bij het merendeel van de ongevallen, 120 in totaal, was alleen sprake van blikschade.

Van alle geregistreerde ongelukken werden er 48 op kruispunten en rotondes geteld. Op de kruising Ficarystraat/Schoenaker werden tussen 2017 en 2019 in totaal 7 ongevallen geregistreerd.

Centrum

RTL Nieuws onderzocht ook in welke buurten naar verhouding de meeste ongelukken gebeuren. Rond Beuningen-Buitengebied Zuid werden de meeste ongevallen gemeld: 34. In het centrum van Beuningen ging het 16 keer mis.

Reacties