176 nieuwe coronabesmettingen en vier sterfgevallen in Gelderland-Zuid

Foto: publiek domein

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn in het afgelopen etmaal 176 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. In Gelderland-Zuid gaat het om een afname van 84 besmettingen dan gisteren.

In de gemeente Beuningen werden 9 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (49), Tiel (21), Neder-Betuwe, West Betuwe en Buren (13), Wijchen (11), Culemborg (10), Heumen (9), Berg en Dal, Zaltbommel en Maasdriel (6), West Maas en Waal (5), Druten (4).

In de Gelderland-Zuid zijn vier sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de afgelopen week, tussen 29 en 5 januari 10.00 uur, 1831 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat is een daling van 287 coronabesmettingen ten opzichte van vorige week. Toen meldde het RIVM 2118 nieuwe positieve testen. Ook werden negentien personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal werden 6.412 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 259 minder dan een dag eerder.

Op de reguliere verpleegafdelingen liggen volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS) nu 2890 coronapatiënten en 731 patiënten op de intensive-careafdelingen.

Het RIVM ziet nog geen ‘overtuigende effecten’ van de lockdown. Het aantal positieve coronatesten daalde de afgelopen week met 16 procent, maar het RIVM ziet nog geen “overtuigende effecten van de lockdown” die op 15 december is ingegaan.

In de afgelopen week kwamen 56.440 besmettingen aan het licht. Dat zijn er beduidend minder dan de 67.388 meldingen van een week eerder.

Het aantal afgenomen coronatesten daalde met ruim 70.000 tot 368.126. Het percentage positieve testen steeg echter van 13 procent tot 13,7 procent.

Het RIVM houdt rekening met de mogelijkheid dat mensen na de feestdagen “minder geneigd waren om zich te laten testen”. Het zou echter ook kunnen dat de lockdown wél effect heeft en simpelweg minder mensen klachten hebben.

Reacties