Vaccineren van zorgmedewerkers start eerder: 15 januari

Foto: CC0

De GGD’en starten eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers. De aftrap in de eerste drie regio’s blijft ongewijzigd op vrijdag 8 januari. GGD Gelderland-Zuid start op 15 in plaats van 18 januari.

“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

 Startdatum per regio

  • 8 januari: Hart voor Brabant, Rotterdam en Utrecht
  • 11 januari: Amsterdam, Drenthe en Haaglanden
  • 15 januari: Vaccinaties in heel Nederland; (ook in Gelderland)

Drukte verwacht bij start afspraken voor vaccinatie

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen bellen* om een afspraak te maken voor de corona-vaccinatie. Gedurende de dag worden 2.000 mensen ingezet om afspraken te maken. Toch kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn en de wachttijden langer zijn. Kom je er niet doorheen, bel dan op een rustiger moment opnieuw, zoals rond lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur geopend.

* Het telefoonnummer voor dit landelijke callcenter vinden de zorgverleners in de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie, die ze van hun werkgever ontvangen.

Hoog tempo vaccineren

De projectleider vaccineren  Ruud Koers heeft in De Gelderlander een interview gegeven in aanloop naar het vaccineren van 380.000 mensen in onze regio. “De voorbereiding verloopt prima. Voor ons is dit niet nieuw. Wij zijn gewend te vaccineren.”

Reacties