184 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

Foto: BNG

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn in de afgelopen 24 uur 184 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag. Dat zijn er 92 minder.

In de gemeente Beuningen werden 5 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (56), Tiel (22), West Betuwe (17), Zaltbommel (14), Wijchen en Culemborg (11), Buren (10), Neder-Betuwe (8), Berg en Dal, Druten, Heumen en Maasdriel (6), West Maas en Waal (4).

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden twee sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Bij het RIVM werden tot 10.00 uur zondagochtend 6.657 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 726 minder dan gisteren. Bij het RIVM werden 54 overleden covid-patiënten gemeld. Deze personen overleden niet allen in de afgelopen 24 uur. Deze informatie komt vaak met vertraging binnen.

Er liggen nu 2.561 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 711 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 187 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, dat zijn 54 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 25 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Reacties