263 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

Foto: CC0

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn in het afgelopen etmaal 263 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (45), West Betuwe (35) Wijchen (28), Zaltbommel (22), Tiel (20), Maasdriel (18), Berg en Dal en West Maas en Waal (15), Culemborg (12), Druten en Neder-Betuwe (10), Buren en Heumen (6).

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is een nieuw sterfgeval als gevolg van het coronavirus gemeld bij het RIVM. Daarnaast werden vijf personen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk werden 6.575 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 437 meer dan woensdag. Bij het RIVM werden 89 overleden covid-patiënten gemeld.

In de ziekenhuizen lagen donderdagochtend 2.507 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen van wie 693 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 226 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de intensive care werden 48 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Reacties