Maandag wordt geen afval opgehaald in Beuningen

Foto: Beuningen Nieuws

De Dar haalt maandag 8 februari geen afval op in de gemeente Wijchen. Dit komt door de vele sneeuwval. Het is volgens de afvalinzamelaar niet veilig genoeg om in deze weersomstandigheden met de grote vuilniswagens in de wijken te rijden.

Dit geldt voor oud papier, gft-, rest- en plastic+-afval. Ook onder- en bovengrondse containers worden deze dag niet geleegd. De milieustraten blijven wel open.

Andere ophaaldag

Iedere dag wordt volgens de Dar gekeken of het ophalen van afval weer kan doorgaan. Zodra dit veilig kan, worden de ophaaldagen volgens de afvalwijzer weer gereden. Ook wordt dan zo snel mogelijk een nieuwe ophaaldag gepland voor de dagen dat er geen oud papier, rest- en plastic+-afval is opgehaald. Hiervoor kan de website van de Dar worden geraadpleegd of naar de meldingen in de Dar-app gekeken worden.

Een vervallen ophaaldag van gft-afval wordt niet ingehaald. In de winter wordt er altijd minder gft-afval opgehaald en met deze kou zit dit afval ook nog eens vaak vastgevroren in de kliko.

Het niet ophalen van afval geldt ook voor de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen.

Reacties

Cookieinstellingen