CDA Beuningen wil duidelijkheid over mogelijk onjuiste behandeling van inwoners in de bijstand

Foto: CC0

CDA Beuningen heeft met belangstelling kennis genomen van het NOS artikel “Ruim 10.000 ontvangers bijstand de dupe van fout bij gemeenten”. Het CDA wil van het gemeentebestuur weten hoeveel inwoners in de gemeente Beuningen de dupe zijn van deze fout.

Inwoners in de bijstand met schulden – een van de armste groepen in Nederland – zijn in zeker 200 gemeenten slachtoffer geworden van nalatigheid van hun eigen gemeente. Ook een aantal deurwaarders heeft ook onjuist gebruik gemaakt van de geldende wetgeving. Er is een deel van iemands inkomen waarop deurwaarders volgens de wet nooit beslag mogen leggen. Dit heet de beslagvrije voet. Dit bedrag is het absolute minimum dat een mens nodig heeft om van te leven. Hierdoor komen inwoners die het toch al moeilijk hebben nog verder in de financiële problemen. In deze toch al moeilijke tijd van de coronacrisis in de ogen van het CDA triest dat een aantal gemeenten in Nederland geen rekening houdt met de menselijke maat.

“Het CDA Beuningen vindt dat de gemeente hier de regie moet nemen en deze inwoners aan de hand moet nemen om het probleem mee op te lossen en eventueel onterecht geïnd geld terug moet vorderen” aldus David Schaftenaar, raadslid van het CDA in Beuningen.

Het CDA wil van het College weten hoeveel inwoners in de gemeente Beuningen hiervan de dupe zijn. Tevens wil het CDA weten welke stappen het College tegen dit eventueel onterecht gebruik van de wetgeving gaat nemen.

Reacties