242 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

Foto: publiek domein

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn 242 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 13 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (72), West Betuwe (28), Maasdriel (19), Buren (18), Berg en Dal (16), Culemborg en Zaltbommel (15), Wijchen (11), Tiel (10), Neder-Betuwe (7), Druten en West Maas en Waal (6), Heumen (4).

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid in de afgelopen week 1772 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er 105 minder dan vorige week, toen het RIVM 1877 nieuwe positieve testen meldde. Ook werden drie coronagerelateerde sterfgevallen gemeld in de provincie Groningen.

Minder positieve testuitslagen, minder testen

Landelijk registreerd het RIVM 5592 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 1370 minder dan het gemiddelde over de afgelopen 7 dagen.

In de afgelopen week daalde het aantal mensen met een positieve corona testuitslag met 7 procent, 48.186 mensen. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM. De komende dagen zal duidelijk worden of de daling in het aantal positieve testuitslagen doorzet.

Het reproductiegetal zit nu nipt boven de 1. Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 werd opgenomen op de IC intensive care steeg de afgelopen week met bijna 20 procent. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is sinds maandag gestegen tot 2.495.

Afgelopen etmaal kwamen er 121 nieuwe patiënten bij, wat het de grootste toename maakt sinds 4 januari. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) bekend. Op de intensive cares (ic’s) liggen nu 750 coronapatiënten. De nieuwe coronagevallen kwamen vooral terecht in de verpleegafdelingen. Daar kwamen 117 nieuwe coronapatiënten bij, wat het totaal op 1745 brengt.

De daling in aantal positieve testuitslagen was zichtbaar in alle leeftijdsgroepen. De grootste daling was in de leeftijdsgroepen onder de 18 jaar (-11%) en vanaf 80 jaar (-15%). Alleen bij de leeftijdsgroep vanaf 80 jaar is het aantal meldingen per 100.000 de afgelopen week lager dan in week 11.

Reacties