IJs in de Nijmeegse Waalhaven

Impressie ijssalon van DROOM!
Impressie ijssalon van DROOM!
Foto:

BPD (Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en horecabedrijf DROOM! uit Beuningen hebben een overeenkomst getekend voor de vestiging van een ijssalon in de plint van de toekomstige woontoren aan de Waalhaven. Eind 2023 staat de oplevering van de woontoren gepland. Vanaf dan zal aan de haven een breed assortiment van ambachtelijk gemaakte ijssoorten verkrijgbaar zijn.

De ijssalon komt op de begane grond in de entreehal van de hoogste toren van appartementencomplex Havenkade, dat komt te liggen in het nieuwe stadsdeel Waalfront. Ontwikkelaar BPD heeft een multifunctionele invulling gegeven aan deze ‘plint’ gezien de prominente ligging aan de haven en de vele wandelende en fietsende passanten. Het gehele havengebied wordt ontwikkeld tot een nieuwe stedelijke omgeving met veel woningen en bedrijven. Het toevoegen van een horecavoorziening als DROOM! zorgt voor de nodige levendigheid in het gebied. Daarnaast geeft DROOM! maatschappelijk toegevoegde waarde vanwege de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het ijs wordt in de ijssalon gemaakt, maar gasten kunnen straks ook terecht voor lunches en een heerlijke kop koffie.

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Met deze horecavoorziening creëren wij een informele huiskamer in dit deel van Waalfront waar een duurzame bedrijfsvoering in al zijn facetten is doorgevoerd en aan de stad wordt geëtaleerd. Een extra motivatie voor BPD om deze samenwerking specifiek met DROOM! aan te gaan is gelegen in de coaching en ondersteuning die de medewerkers krijgen om zich persoonlijk verder te ontwikkelen.”

Rob van Kessel, franchisenemer van DROOM! Beuningen: “Vijf jaar geleden hebben wij het initiatief genomen een franchiselocatie van DROOM! in Beuningen te starten. In deze periode hebben we een zelfstandige onderneming in de markt weten te zetten. Het overgrote deel van het team heeft ondersteuning nodig op de werkvloer om hopelijk uiteindelijk binnen de reguliere arbeidsmarkt actief te zijn. De kans die BPD ons biedt betekent dat wij nog meer mensen een passende werkplek kunnen bieden die midden in de maatschappij staat en er dus echt toe doet.”

Havenkade; voor ieder wat wils

Havenkade verrijst in Waalfront, aan de Nijmeegse binnenstad en Waalhaven. Er komt een gevarieerd aanbod in woonruimte met 87 sociale huurappartementen van Portaal, 77 sociale huurappartementen van Talis, 38 middeldure huurappartementen van BPD Woningfonds en 45 sociale koopappartementen en 77 vrije sector koopappartementen van BPD. Het groene binnenterrein nodigt uit tot ontmoeting en gaat vloeiend over in het openbaar gebied.

De 324 appartementen zijn verdeeld over 8 bouwblokken. Zes blokken zijn 5 tot 7 bouwlagen hoog, één blok telt 13 bouwlagen en het hoogste gebouw is een woontoren van maar liefst 70 meter hoog met 23 bouwlagen. Met huur- én koopappartementen, variërend in vloeroppervlak tussen de 50m2 en 124 m2, penthouses van 174m2 en 260 m2 en in verschillende prijsklassen biedt Havenkade voor ieder wat wils. Naar verwachting wordt het eerste appartement in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Over Waalfront

In Waalfront zullen tot 2028 circa 2.100 woningen inclusief stedelijke voorzieningen worden gerealiseerd. Het bestaat uit de deelplannen: Handelskade, Dijkkwartier, Waalkwartier inclusief Honig en Koningsdaal. Alle deelplannen hebben een eigen karakter, met als gemene deler de oriëntatie op de Waal. Deelplan Handelskade is het eerste deelgebied dat compleet is opgeleverd. Begin dit jaar is gestart met de bouw van appartementencomplex Havenkade en afgelopen maand met de parkpaviljoens Park Fort Krayenhoff. Volg de ontwikkelingen op www.nieuwbouw-waalfront.nl.

Over BPD

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit 5 kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung.

Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Over DROOM!

DROOM! is dé specialist in arbeidsparticipatie en heeft inmiddels vijf horecalocaties (Elst (2 stuks), Bemmel, Beuningen en Nijmegen), één cadeau- en decoratiewinkel (Bemmel) en een MAAK atelier (Bemmel) en ondersteunt medewerkers middels jobcoaching bij de plaatsing binnen de reguliere arbeidsmarkt via het DROOM!partners-model. Binnen al deze locaties zijn ongeveer 250 mensen werkzaam, waarvan het overgrote deel een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. We brengen de arbeidsmarkt dichterbij voor diegenen die een afstand tot de arbeidsmarkt te overbruggen hebben. DROOM! Beuningen is de eerste franchiselocatie van DROOM! en valt onder de vleugels van van Kessel Groep en is de initiatiefnemer van deze nieuwe vestiging. Voor meer informatie www.bijdroombeuningen.nl

Cookieinstellingen