272 nieuwe coronabesmettingen en drie sterfgevallen in Gelderland-Zuid

Foto: CC0

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn 272 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 5 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (80), West Betuwe (42) Tiel (25), Zaltbommel (24), Culemborg en Maasdriel (17), Berg en Dal en Neder-Betuwe (13), West Maas en Waal (12), Buren  (11), Wijchen (7), Druten en Heumen (2) en twee besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden drie sterfgevallen uit Nijmegen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 8.336 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 610 minder dan vrijdag. Gemiddeld werd in de afgelopen week 7.581 positieve tests geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 31. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 2.428 patiënten, van wie 802 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.(LCPS).

Reacties