Ingezonden bericht: Het doek valt, ja inderdaad…

Foto: CC0

De kerk houdt op te bestaan als huis van God. Tijden veranderen, gelovigen sterven uit of willen iets anders geloven. Collecte en nalatenschap vallen in het niet tegen de kosten de grote gebouwen. Verkoop is de enige optie. Begrijpelijk enerzijds, maar in ons specifieke geval met dramatische gevolgen.

Ons huis hoort bij de kerk, dus ook dat is verkocht aan een nieuw doel. Bij deze verkoop is maar een ding bedongen: wij moeten het huis uit.

Wat hebben wij hier toch gevochten ons bestaan weer op de rit te krijgen, ondanks de zware handicap van Jeroen Hilhorst, schuldvrij door zuinigheid en kei hard werken. Een gezond en gepassioneerd levensvatbaar bedrijf opgezet, inclusief een schitterend hondenproject bij de zorggroep Maas & Waal… Dit alles komt ernstig in gevaar en lijkt nog slechts tot eind september te mogen bestaan.

We zullen op straat worden gezet omdat het in de huidige zwaar overspannen woningmarkt, schier onmogelijk lijkt een andere woonruimte te vinden. Alles werkelijk alles hebben we geprobeerd, zonder resultaat.

Als gemeente, organisaties, fondsen of particuliere initiatieven geen soelaas bieden, is het over en uit.

Dit bericht is onze laatste wanhoopspoging, de aandacht op ons dreigende probleem te vestigen. Wij weten het echt niet meer.

Margot Linders
Jeroen Hilhorst

Cookieinstellingen