Fruitvliegjes bestrijden met eenvoudige middelen en manieren

Foto: CC0

Om fruitvliegjes succesvol te bestrijden moet je weten waar ze wel en niet van houden.

In deze periode hebben veel mensen er last van, fruitvliegjes. Menigeen vraagt zich af waar ze toch allemaal vandaan komen. Ze komen gewoon van buiten naar binnen. Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Een bijkomend voordeel is dat de tips werken voor de meeste insecten!

Tips om overlast van fruitvliegjes te beperken

  • De beestjes gaan af op hun reuk, als uw huis lekker geurt naar fruit is dat een uitnodiging! Vermijd daarom schoonmaakmiddelen die naar fruit ruiken en gebruik in plaats daarvan sterk, kruidig ruikende geuren zoals bijvoorbeeld de geur van eucalyptus. (Gebruik géén citroen daar houden ze juist van!)
  • Voorkom dat etensrestjes blijven liggen op het fornuis, aanrecht of de grond.
  • Zorg ervoor dat het sponsje en de vaatdoek elke dag verschoont worden.
  • Kruidenpotjes in de keuken zijn een grote hulp! Aan basilicum hebben ze een broertje dood, net als aan kruidnagel, salie, dille en knoflook!
  • Als u toch basilicumolie gebruikt doe dan eens wat druppeltjes van de olie in de afvalbak!
  • Onze oma’s en opa’s deden het al: een oude krant gebruiken om groente- en fruitafval in de doen voor het de groene container in gaat. Dat helpt om de rottende geur tegen te gaan!
  • Tocht het huis lekker door! De vliegjes zijn gevoelig voor tocht.
  • Gebruikt u een ventilator? Richt het op de fruitschaal en maak het op deze manier voor insecten onmogelijk om op het fruit te landen.

Fruitvliegjesval

Ze zijn dol op citroen, daar kunt u een fruitvliegjesval mee maken! Nodig: een bakje, een citroen. Snijd een citroen in stukken. Knijp een stuk uit boven een bakje. Doe het stuk erbij. Maak een klein sneetje in het deksel waardoor de vliegjes naar binnen kunnen. Doe het deksel op het bakje en plaats het bakje in de keuken! Succes gegarandeerd!

Reacties

Cookieinstellingen