Mogota Hennepthee Lidl heeft mogelijk een te hoog THC gehalte

Foto: Mogota

Supermarktketen Lidl meldt dat leverancier Mogota d.o.o. een terugroepactie is gestart voor Hennepthee. In het product is een te hoog gehalte aan THC aangetroffen.

De terugroepactie geldt voor de Mogota Hennepthee met streepjescode 3830001230185 en houdbaarheidsdatum 31-12-2022. Deze thee is verkocht in filialen van Lidl Nederland.

Te hoog gehalte aan THC

In deze hennepthee is een te hoog gehalte tetrahydrocannabinol  (THC) gevonden. Het drinken van deze thee kan daardoor ongewenste gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals stemmingswisselingen en vermoeidheid. THC is daarnaast ook verantwoordelijk voor de welbekende vreetkicks. De stof breekt suiker in je bloed af, waardoor je honger krijgt.

“Als je cannabis rookt, geeft THC je het high gevoel. Hoe meer THC je hebt, hoe krachtiger de high”.

aldus drugsinfo.nl

Meer informatie

Heb je deze hennepthee gekocht en heeft deze genoemde houdbaarheidsdatum? Gebruik deze thee dan niet (meer). Je kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Lidl. Het aankoopbedrag krijg je dan terug. Wil je meer weten over de terugroepactie van Mogota Hennepthee die verkocht is bij Lidl? Neem dan contact op met de klantenservice van de supermarktketen via het e-mailadres [email protected] of bel naar 020 – 709 50 39.

Bron: Lidl Nederland, 25 augustus 2021

Cookieinstellingen