Sloop Centrale Gelderland fase 1 op 9 september

Foto: Beuningen

De sloop van Centrale Gelderland naast de sluis in Weurt is al een paar jaar aan de gang. Dat was voor de grootste installatiedelen (de ketel en de schoorsteen) tot nu toe aan de buitenkant nog niet zo duidelijk zichtbaar. Dit najaar verandert dat. In vijf stappen verdwijnt de centrale definitief. Elke stap begint met het neerhalen van een deel van het gebouw met behulp van springstof. Stap 1 vindt plaats op donderdag 9 september om 10.00 uur. Dan gaat de rookgasontzwavelingsinstallatie aan de westkant van het terrein tegen de vlakte.

ENGIE bereidt deze sloopwerkzaamheden zorgvuldig voor. Samen met alle betrokken partijen zorgt ENGIE voor een veilig verloop van de werkzaamheden. Wij worden hier als gemeente vooraf over geïnformeerd. ENGIE informeert zelf alle direct omwonenden en alle bedrijven in de buurt.

Wat merkt u

Als u in Weurt woont, hoort u het afgaan van de springstoffen of het neervallen van de installatie wellicht. Het stof dat vrijkomt komt voor het grootste gedeelte op het terrein van de centrale terecht en is niet gevaarlijk voor de gezondheid.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van de sloopwerkzaamheden? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief op de website van ENGIE: www.centralegelderland.nl. Ook kunt u bellen met ENGIE via telefoonnummer 088 – 7693400 of uw vragen mailen naar [email protected].

Cookieinstellingen