Ondernemers Beuningen-Centrum aan de slag met toegankelijkheid

Foto: Beuningen Nieuws

Eind vorige maand ging het programma ‘MKB Toegankelijke Route’ van start. Dit programma van VNO-NCW en MKB-Nederland stimuleert ondernemers om toegankelijk te ondernemen. Want iedereen moet kunnen meedoen en ongehinderd een dagje erop uit kunnen! 22 winkelgebieden in verschillende gemeenten in Nederland worden getoetst op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Op 13, 14 en 16 september komt het programma naar het centrum van Beuningen. Deelnemende winkeliers en horecaondernemers ontvangen een persoonlijk advies op het behalen van een erkend basisniveau van toegankelijkheid.

Quick fix!

Met kleine aanpassingen aan een bedrijfspand of de aanwezige voorzieningen, kunnen grote stappen worden gezet in het toegankelijk maken van een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een drempelhulp voor de deur, bestickering van ramen en deuren of het verbreden van gangpaden.

Gemeente Beuningen stelt een subsidie van 150 euro beschikbaar voor ondernemers die deelnemen aan het project.

Toegankelijkheid van bedrijven wordt steeds belangrijker

Het hebben van een toegankelijke winkel of horecagelegenheid is anno 2021 van belang en wordt, gezien de vergrijzing in Nederland, steeds belangrijker. Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Mensen die slechtziend, doof of rolstoel gebonden zijn willen, net als alle andere mensen, zo zelfstandig mogelijk kunnen winkelen of hun boodschappen kunnen doen. Ondernemers staan hier niet altijd bij stil. De ruimte in een pand is vaak beperkt, tegelijkertijd willen ondernemers logischerwijs wel alle producten aanprijzen. Het resultaat: een winkel wordt een hindernisbaan en met name voor mensen met een beperking letterlijk een drempel om naar binnen te gaan.

MKB Toegankelijk activeert en stimuleert ondernemers om zelf aan de slag te gaan met de toegankelijkheid van hun eigen bedrijf.

 

Reacties