Jeugdlintje: Op zoek naar jonge helden van Beuningen

Foto: BNG

De gemeente Beuningen reikt ook dit jaar weer lintjes uit aan jongeren (van 6 tot en met 18 jaar)  die zich vrijwillig inzetten om van Beuningen een nog mooiere gemeente te maken. Inwoners kunnen hun Buitengewone Beuningse held aanmelden.

Het jeugdlintje is een speciale prijs voor een jonge inwoner (van 6 tot en met 18 jaar) die zich heeft  ingezet voor de gemeente. Het gaat dan bijvoorbeeld om een jongere die de hond van zijn of haar  buurvrouw uitlaat. Een groepje jongeren dat een actie opzette tegen zinloos geweld. Maar ook die  ene voetballeider die zich al jaren vrijwillig inzet bij de voetbalvereniging. De gemeente is op zoek  naar deze jonge helden. Voorwaarde is wel dat de jongere dit meer dan een jaar doet/deed.

Aanmelden

Op www.beuningen.nl/jeugdlintje is het aanmeldformulier te vinden. Hier staan ook de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen.

  • De uitreiking van het Jeugdlintje is op of rond de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (dit jaar is dat op vrijdagmiddag 19 november). Aanmeldingen hiervoor moeten voor 4 oktober 2021 binnen zijn.
  • Het lintje kan ook uitgereikt worden tijdens een bijzondere gelegenheid (denk aan een  jubileum of feest). Aanmelden hiervoor kan het hele jaar door.

Reacties