Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen

Foto: CC0

Landelijk starten vandaag 35 Regionale Mobiliteitsteams (RMT). Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen is er een van. Bent u na 12 maart 2020 uw baan verloren of dreigt u deze kwijt te raken? Heeft u moeite zelf werk te vinden? Dan kunt u vanaf vandaag terecht bij Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen. De bedoeling is de werkloosheid te voorkomen of zo kort mogelijk te laten duren. Met hun aanpak zorgen zij voor meer kansen voor werkzoekenden en een betere match met het beschikbare werk in de regio.

Aanvullend sociaal pakket

Het kabinet kondigde al eerder een aanvullend sociaal pakket aan om mensen die als gevolg van de coronacrisis in onzekerheid zitten, nieuw perspectief te bieden. Regionale mobiliteitsteams spelen hier een belangrijke rol in. Nu de algemene steunpakketten vanaf 1 oktober aflopen, is de verwachting dat er meer mensen en werkgevers een beroep gaan doen op de regionale mobiliteitsteams.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen. Dit kan via het e-mailadres van het Mobiliteitsteam [email protected] of lees alles rustig terug via de webiste van het Mobiliteitsteam. 

Samenwerking

Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen is een samenwerking tussen zeven regiogemeenten, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV, vakbonden (CNV, FNV, VCP/de Unie), werkgeversorganisatie VNO-NCW, Leerwerkloket, S-BB en onderwijsinstellingen HAN en ROC Nijmegen. Zij bundelen in Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen hun krachten en expertises. Het team biedt maatwerktrajecten om werkzoekenden en zzp-ers naar (ander) werk te begeleiden. Afhankelijk van de persoonlijke situatie maken we samen een plan op maat. Denk hierbij aan loopbaanadvies, (om)scholing, scholing via praktijkleren in het MBO of bijvoorbeeld hulp bij schulden. Ook werkgevers helpen we graag op weg. Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen adviseert en ondersteunt bij vraagstukken zoals; niet voldoende werk voor personeel of het vinden van het juiste personeel.

Reacties