Hennepkwekerij en gevaarlijke situatie ontdekt bij controle

Foto: Beuningen

Update: Het ondermijningsteam Tweestromenland (OTSL) heeft bij een controle in samenwerking met gemeente, politie en netbeheerder Liander een hennepkwekerij aan getroffen in de wijk Viermorgen aan de Schepel. De politie heeft de woning doorzocht. Hierbij zijn drugs en druggerelateerde goederen gevonden en in beslaggenomen. Deze vondst vormt een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid.

Brandonveilige situatie

In de woning is een zeer onveilige situatie aangetroffen. De meterkast en het schakelpaneel waren verouderd en onvakkundig geschikt gemaakt voor intensief gebruik. Op het schakelpaneel zijn diverse brandsporen te zien. Hier valt uit op te maken dat er al eerder (en vaker) kortsluiting is geweest. Door de situatie heeft netbeheerder Liander tijdelijk een gedeelte van de straat los moeten koppelen van het stroomnet. Het was een noodzakelijke ingreep om de veiligheid te kunnen waarborgen. De politie neemt het incident in onderzoek. De gemeente Beuningen stuurt een informatiebrief naar direct omwonenden.

Burgemeester Bergman: “De aangetroffen situatie raakt de omwonenden door direct brandgevaar en treft indirect heel de gemeente in de aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Integrale controles blijven hard nodig om vat te krijgen op georganiseerde criminaliteit. Het is in ieders belang om vermoedens van misstanden te blijven melden”.

Meld drugsoverlast

De gemeente Beuningen treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak samen gaat met onveilige situaties, overlast en criminaliteit. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Reacties