Fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ langs kunstwerken in gemeente Beuningen

Foto: Het Dijkmagazijn

Het Dijkmagazijn bestaat 25 jaar. Tijdens het jubileumjaar richt het bezoekerscentrum de aandacht op het landschap en de mensen die daar bij betrokken zijn. Het spits wordt afgebeten door fotograaf Ger Loeffen met ‘Trappen naar kunst’, een fietstocht op 3 oktober langs kunstwerken die de dijk sieren.

De onthulling in 1965 van het kunstwerk ‘Hart van Beuningen’ van Huub & Adelheid Kortekaas mag gezien worden als de start van de opbouw van een fraaie collectie kunst in de openbare ruimte in de gemeente Beuningen. Met de fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ fietsen we langs diverse kunstwerken waarover Ger Loeffen terplekke bijzonderheden vertelt. Uiteraard word je uitgedaagd de kunstwerken te fotograferen. Dus neem notitieboekje mee en een apparaat waarmee je foto’s kunt maken. Maar dat is geen must. Je mag ook genieten van de fietstocht en de kunst.

Slag om de arm: bij slecht weer gaat deze fietstocht ’Trappen naar Kunst’ niet door.

Fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ langs kunstwerken in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen olv Ger Loeffen op: zondag 3 oktober 2021, vrijdag 15 oktober 2021, zondag 10 april 2022 en donderdag 19 mei 2022. Start steeds om 10.00 uur bij Het Dijkmagazijn. De tocht is 23 kilometer lang en eindigt bij Het Dijkmagazijn rond 13.00 uur. Deelname 7,50 (gepast en contant), incl. koffie bij aanvang. Neem voor onderweg wat te eten en te drinken mee.  Reserveren (verplicht) via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Reacties