Speld van Verdienste voor gouden Paralympisch duo Timo en Vincent

Vincent ter Schure, wethouder Piet de Klein en Timo Fransen tijdens de uitreiking
Foto: Beuningen

Tandemwielrenners Vincent ter Schure uit Houten en Timo Fransen uit Weurt ontvingen op 6 oktober uit handen van Piet de Klein, wethouder Sport en locoburgemeester van Beuningen, de speld van Verdienste voor hun uitzonderlijke prestaties deze zomer tijdens de Paralympische spelen in Tokio.

Tandem Team VIT (met de V van victory) zoals zij zichzelf noemen, won een zilveren medaille in de tijdrit B tandems. Het team won daarnaast een gouden medaille op de wegrace. Hiermee verdedigden Vincent en Timo hun paralympische titel van Rio 2016.

Eindsprint

“We hebben nu een half jaar waarin we het wat rustiger aan kunnen doen maar gaan daarna in de eindsprint toewerken naar twee gouden plakken in Parijs!” Vincent en Timo grepen door materiaalpech 2x naast de gouden medaille voor de tijdrit. “Dit voelt als 2x de gouden medaille verloren te hebben. In Parijs gaan we er weer voor. Tijdens onze derde Paralympische Spelen moet het lukken toch? We weten dat we heel hard kunnen fietsen en aan welke ‘knoppen’ we qua materiaal en ons lichaam moeten draaien dus we hebben er alle vertrouwen in.”

De gemeente Beuningen is trots op deze prestatie en zette het duo daarom (ondanks de regenachtige dag vandaag) in het zonnetje. Piet de Klein: “Ook deze regenachtige dag hebben we voor jullie geregeld zodat jullie jullie overwinning in Tokio helemaal kunnen herbeleven. Ik vind jullie prestatie extra bijzonder omdat jullie veel minder gesupport worden dan andere sporters en jullie ook nog eens zelf zorg dragen voor het perfectioneren van jullie materiaal. Ik vind het een eer om jullie deze gemeentelijke onderscheiding te mogen opspelden.”

Eerder

Eerder haalden Vincent en Timo ook al goud in de wegwedstrijd in RIO 2016. De heren werden daarom benoemd tot ridder in orde van Oranje Nassau. Zij namen tijdens de landelijke huldiging van Paralympisch kampioenen op 7 september jl. in Den Haag een Chapeaubeeldje in ontvangst.

Reacties