Automobilist aangehouden in Beuningen voor rijden onder invloed

Foto: Beuningen Nieuws

Op 13 oktober kreeg Politie Beuningen van collega’s van Politie Overbetuwe informatie dat een man onderweg was naar Beuningen en dat hij onder invloed van drugs was. Zij hadden deze persoon net daarvoor gepakt hiervoor.

Agenten hebben in de omgeving post gepakt en het voertuig kwam niet veel later aanrijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken maar hier voldeed hij niet aan. Hierdoor ontstond er een achtervolging op en in de omgeving van de Leigraaf. Tijdens zijn poging te ontkomen had hij ook nog bijna een aanrijding met een kind. Later ging hij er zelfs te voet vandoor waarop ook zij de achtervolging te voet hebben ingezet.

Enige tijd later konden zij de bestuurder aanhouden op de Zuil. Hij bleek inderdaad onder invloed. Zij hebben daarom weer bloed laten prikken. Het rijbewijs was al geschorst door het CBR.

Gezien het gevaar wat de bestuurder heeft veroorzaakt en dat hij gewoon blijft rijden hebben zij besloten om de auto van de bestuurder af te pakken. Voor het negeren van het stopteken, het onveilig rijden en het rijden onder invloed met een geschorst rijbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt. De verkeersofficier neemt hier later een beslissing over. Ook maken zij weer een melding naar het CBR.

Reacties