Beuningse Boys krijgt ARAG certificaat

Foto: Beuningen Nieuws

Maandagavond 25 oktober 2021 krijgt v.v. Beuningse Boys het zogenaamde KNVB/ARAG-fairplaycertificaat uitgereikt. Het scheidsrechterbeleid van de voetbalclub uit Beuningen krijgt daarmee een flinke kwaliteitsimpuls op het gebied van voetbalscheidsrechters c.q. arbitrage.

Wat houdt het in?

Goede scheidsrechters zorgen er samen met spelers en trainers voor dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Zo dragen zij bij aan de kwaliteit van het voetbal. Om de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en daarmee het plezier op de velden te vergroten, stimuleren de KNVB en ARAG samen middels certificering een professioneel arbitragebeleid. Dat is dan terug te zien in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters, de waardering en uitrusting van scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. De arbitragecommissie van v.v. Beuningse Boys heeft zich daar het laatste jaar flink voor ingespannen.

Topscheidsrechter aanwezig

Die avond zal een bekende KNVB-voetbalscheidsrechter van dit moment het Aragcertificaat uitreiken. Hij houdt daarbij ook een presentatie over zijn vak en carrière tot nu toe. Tussen 20.00 uur en 21.30 uur zal hij daarvoor aanwezig zijn in de kantine van v.v. Beuningse Boys.

De bedoelde voetbalvereniging is daarna een van de weinige verenigingen in Nederland die op arbitragegebied gecertificeerd zijn.

Jeugdscheidsrechters aan de bak

De avond begint met een klein voetbaltoernooi voor 4 teams in de leeftijdsklasse JO17-1. Die wedstrijden staan dan onder leiding van jeugdscheidsrechters van Beuningse Boys zelf. De teams die daar aan deelnemen zijn: VV Ewijk, SC Woezik, De Treffers uit Groesbeek en v.v. Beuningse Boys zelf. Het toernooi duurt van 18.00 tot 20.00 uur. Hierna reikt de aanwezig betaald voetbalscheidsrechter het bedoelde certificaat uit en natuurlijk ook de prijzen.

Uitgenodigde gasten

In de kantine zijn dan al gasten aanwezig van o.a. de KNVB, rechtsbijstandsverzekering ARAG, gemeentebestuur Beuningen, scheidsrechtersvereniging COVS, onze eigen scheidsrechters en leden van de club, alsmede die van andere verenigingen. Een mooie gelegenheid dus, om kennis te maken met het item voetbalarbitrage. V.v. Beuningse Boys is nog steeds op zoek naar nieuwe scheidsrechters en coaches, zowel voor jeugd als senioren.

Bij binnenkomst is er een coronacheck d.m.v. het scannen van een geldige QR-code.

Reacties

Cookieinstellingen