Arbitrage Commissie Beuningse Boys heeft ARAG Fairplay certificaat binnen

Foto: VV Beuningse Boys

Op maandagavond 25 oktober 2021 was het grote moment daar. Na twee en half jaar hard werken was het de Arbitragecommissie van v.v. Beuningse Boys gelukt om het ARAG Fairplay certificaat binnen te halen. Een mooie stimulans en boost voor de hele Beuningse voetbalvereniging. In het bijzonder natuurlijk voor de arbitragetak.

KNVB topscheidsrechter

De arbitragecommissie had een avondvullend programma opgesteld. Zo was er voorafgaand aan deze avond een minitoernooi opgezet zodat enkele van onze eigen scheidsrechters hun kwaliteiten konden tonen. Dit hebben ze overigens heel goed gedaan. Na het openingswoord van bestuurslid dhr. Rob van Horssen, was het de beurt aan ARAG-ceo dhr. Marc van Erven. Hij vertelde hoe de sponsordeal tussen de KNVB en ARAG tot stand gekomen was en wat zij betekenen voor de scheidsrechters. Hierna was het woord aan de gastspreker van de avond, KNVB topscheidsrechter dhr. Pol van Boekel. Hij nam ons met een boeiend, interessant en bovenal eerlijk verhaal mee in het verloop van zijn carrière tot nu toe. Dhr.van Boekel is naast scheidsrechter in de Eredivisie, ook een van de betere video-assistenten van Europa. Zo was hij ook betrokken bij diverse belangrijke wedstrijden op het laatste EK in Engeland. Hij lardeerde zijn verhaal met een aantal leuke anekdotes. Aan het einde van de lezing van dhr. Pol van Boekel, werden wij verrast met een ingesproken videoboodschap van niemand minder dan, voormalig topscheidsrechter van wereldklasse, dhr. Björn Kuipers. Hij had een mooi en gevoelig woord voor onze voetbalvereniging, die hij kent uit een eerdere ontmoeting.

De Ooigraaf Fair Play Zone

Daarna het moment waar het feitelijk om draaide. Het tekenen en uitreiken van het ARAG fairplaycertificaat en het benoemen van het sportpark de Ooigraaf tot een Fair Play Zone. Om de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en daarmee het plezier op de velden te vergroten, stimuleren de KNVB en ARAG samen, middels certificering een professioneel arbitragebeleid. Dat is dan terug te zien in de begeleiding en opleiding van voetbalscheidsrechters, de waardering en uitrusting van scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. De ondertekenaars waren dhr. Marc van Erven, CEO van ARAG, scheidsrechter dhr. Pol van Boekel en namens v.v. Beuningse Boys, bestuurslid dhr. Rob van Horssen.
De gehele Arbitragecommissie was toen al in het zonnetje gezet. Zij kregen ieder persoonlijk, een door scheidsrechters Bjorn Kuipers en Pol van Boekel gesigneerd scheidsrechtersshirt.

Fijn was ook de oprechte belangstelling vanuit het gemeentebestuur in de personen van Burgemeester mevr. Daphne Bergman, wethouder van o.a. sport, dhr. Piet de Klein en raadslid dhr. Alwin Steeg.

Zelf wedstrijden leiden

V.v. Beuningse Boys ziet terug op een mooie avond voor de gehele vereniging. Een ieder mag trots zijn op het behalen van deze certificering. Mochten er nog mensen geïnteresseerd zijn om ook iets te betekenen op het vlak van arbitrage, bijvoorbeeld zelf fluiten of een jonge scheidsrechter begeleiden, neem dan contact op met de arbitragecommissie via de website van v.v. Beuningse Boys.

Reacties

Cookieinstellingen