Gemeente Beuningen sluit drugspand in Ewijk

Foto: Beuningen

De gemeente Beuningen heeft op woensdag 27 oktober in Ewijk een drugspand gesloten. Het pand  aan de Fagot gaat voor 3 maanden dicht. De politie heeft de woning doorzocht, ze trof in het pand een hennepkwekerij aan die direct is ontmanteld. Ook werden druggerelateerde zaken aangetroffen.  Deze vondst vormt een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid in onze woonwijken.  

Burgemeester Bergman: “We doen dit voor de veiligheid en leefbaarheid van inwoners. Het is weer  eens gebleken dat dit geen loze kreet is. Het pand is gesloten en verzegeld; wie nu nog het pand  ingaat is in overtreding.” Een sluiting moet ervoor zorgen dat het niet langer als drugspand bekend  staat of zo wordt gebruikt. 

Crimineel gedrag  

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook  gewoon vanuit woonhuizen. Dat kan voor onveilige situaties in woonwijken zorgen door  bijvoorbeeld extra verkeer of brandgevaar omdat er stroom wordt afgetapt. Het verdiende geld  wordt vaak witgewassen zodat het van illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld. 

Meld drugsoverlast  

De gemeente Beuningen wil zorgen voor leefbare en veilige buurten. Daarom controleert de  gemeente, samen met de politie, extra op drugsoverlast. Drugshandel gaat vaak samen met overlast  en criminaliteit. We kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of  vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt  u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer  0800-7000. 

Reacties