14 appartementen op de plek van voormalig wokrestaurant in Ewijk

Foto: Beuningen

De gemeente Beuningen heeft ingestemd met een plan voor de bouw van circa 14 appartementen aan de Van Heemstraweg in Ewijk, die worden gebouwd op de plek van een voormalig wokrestaurant. Dit zijn betaalbare zelfstandige appartementen, niet duurder dan 325.000 euro. Het gebouw van het oude restaurant wordt gesloopt.

Dat maakte het college van B&W woensdag bekend. Restaurant Wok Fong Shou is al ongeveer drie jaar buiten gebruik. Eerder werd daar een wietkwekerij gevonden. In juni stelde de eigenaar voor om 13 appartementen te bouwen. Kort daarna brak er brand uit in het pand.

Het doel is om de nieuwbouw af te stemmen op de kenmerken van de omliggende lintbebouwing. Dit wordt een karakteristieke T-vormige boerderij met bijgebouwen. Rond een groene woonwijk vormen naar schatting 14 wooneenheden een collectief, waaronder een schuur en een bijgebouw met bergingen.

De locatie van de nieuwbouw komt verderaf te liggen dan het bestaande wokrestaurant. Hierdoor ontstaat er meer ruimte tussen de weg en het gebouw. Volgens de gemeente sluit het stedenbouwkundig ontwerp aan bij de kenmerken van de omliggende bebouwing. Ook komen er 29 parkeerplaatsen bij het appartementengebouw.

Cookieinstellingen