Hockeydames Beuningen pakken tweede overwinning

De dames van MHC Beuningen pakten een hele nuttige overwinning in de landelijke Overgangsklasse. De overwinning glipte nog bijna uit de vingers, maar met hangen en wurgen wisten de dames de punten in eigen huis te houden: 4-2.

Beuningen startte sterk aan de wedstrijd en ging op zoek naar een vroege goal. Die kwam er ook. Aanvoerster Keri Donkers tipte zeer beheerst de 1-0 binnen na een goede actie van Ankie Hendrikson. Na een sterke fase van Fletiomare, liepen de Beuningse dames in de slotfase van de eerste helft uit naar een comfortabele voorsprong. Wederom Donkers en Layla Peters zorgden voor een 3-0 ruststand.

Na rust overheerste Fletiomare. Op jacht naar eerherstel kreeg de ploeg uit Vleuten legio kansen, maar keepster Sophie van der Linden bleek niet te passeren. Tot acht minuten voor tijd. Uit de kluts werd het 3-1 en enkele minuten later viel uit een strafcorner de 3-2. Waar de Beuningse ploeg leek in te storten, leverde een spaarzame uitval de bevrijdende 4-2 op. Ankie Hendrikson was de doelpuntenmaakster. De zege kwam daarna niet meer in gevaar. Door deze knappe zege stijgt Beuningen naar een gedeelde vijfde plek. Overigens met slechts één punt voorsprong op de nummer 11, Zwolle. Het beloven drie spannende weken te worden tot aan de winterstop.