Winterwandeling vraagt aandacht voor stamceldonatie

Foto: Pixabay

In december wordt middels de Winterwandeling aandacht gevraagd voor het tekort aan stamceldonoren. De bedoeling is zaterdag 11 december samen met een wandelmaatje of met vrienden of familie een route in de eigen omgeving te wandelen en zo mee te helpen stamceldonatie op de kaart te zetten.

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Een stamceltransplantatie vraagt om een perfect passende donor en voor die perfecte match zijn er heel veel geregistreerde donoren nodig.

Stichting Matchis

Door met elkaar te wandelen wil de organisatie van de Winterwandeling de aandacht vestigen op stichting Matchis en geld inzamelen dat geheel besteed wordt aan de werving, typering en registratie van nieuwe stamceldonoren. Hiermee wordt de kans op een match en toekomst voor patiënten vergroot. Matchis is het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren.

Bijdrage

De organisatie van Matchis Winter Wandeling vraagt een eenmalige bijdrage in de vorm van 10 euro inschrijfgeld per persoon. Alle deelnemers ontvangen een Matchis-sjaal. De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan het registreren en typeren van nieuwe stamceldonoren.

Deelnemers kunnen een eigen promotiepagina opzetten; wie 70 euro of meer ophaalt krijgt een ‘Sterk voor Matchis sport T-Shirt’.

Wie mee wil doen kan zich aanmelden via de site van Matchis.

Cookieinstellingen