Afvalstoffenheffing 2022 valt lager uit

Foto:

Tijdens de begrotingsraad van afgelopen dinsdag deed het college van B&W het voorstel om de afvalstoffenheffing over 2022 te laten toenemen. D66 Beuningen diende samen met VVD en CDA een voorstel in om de afvalstoffenheffing te laten afnemen. Dit voorstel kreeg een meerderheid van de gemeenteraad.

Er zijn meerdere redenen waarom D66 Beuningen het voorstel indiende om de afvalstoffenheffing te laten afnemen. In onze gemeente is het aantal KG restafval per inwoner erg laag doordat de afval goed gescheiden wordt ingezameld. Landelijk is het aantal KG restafval per inwoner 100 KG, in de gemeente Beuningen bedraagt dit 74 KG. D66 Beuningen is van mening dat de vervuiler betaald en dit moet ook andersom werken als het restafval juist laag is.

Andere redenen waarom de afvalstoffenheffing omlaag gaat is de toename van de kosten voor levensonderhoud zoals boodschappen en energie. Ook vindt de partij dat alle inwoners, zowel woningeigenaren als huurders, moeten kunnen profiteren van het overschot op de begroting over het jaar 2022.

Cookieinstellingen