GGD roept 130 mensen terug voor vaccinatie

Foto: Pixabay

Op de GGD-locatie aan de Groenewoudseweg in Nijmegen is afgelopen woensdag gevaccineerd tegen het coronavirus. Deze avond is er bij 130 van de totaal 220 bezoekers te weinig vaccinatievloeistof ingespoten.

Dit gebeurde door het gebruik van een verkeerde combinatie spuit en injectienaald. Hierdoor is niet alle vaccinvloeistof uit de spuit ingespoten. Deze fout is alleen gemaakt bij het vaccineren met het Pfizer-vaccin.

Nieuwe vaccinatie

Er is na het ontdekken van de fout direct actie ondernomen. Er is verder gespoten met de goede spuit-en-naaldcombinatie. De GGD heeft alle mensen die te weinig vloeistof kregen gisteren, donderdag, gebeld. Zij krijgen een nieuwe vaccinatie aangeboden. Door de extra prik ontvangen zij voldoende vaccin. Deze extra vaccinatie heeft geen gevolgen voor hun gezondheid.

Excuses

Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid geeft aan dat de fout alleen woensdagavond heeft plaatsgevonden. Ze vindt het erg vervelend voor de betrokkenen. “We hebben alle mensen gebeld en onze excuses aangeboden. Er zijn direct maatregelen genomen om herhaling van deze fout in de toekomst te voorkomen.”

Cookieinstellingen