Vastvriezen afvalcontainers zes tips bij temperaturen onder nul

Foto:

Tijdens vorstperioden moet u zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat het gft-afval vastvriest in de container. Containers waarvan de inhoud is vastgevroren kan de afvaldienst niet legen. U moet dan op de volgende inzameldag wachten.

Volg daarom de volgende tips om het vastvriezen tegen te gaan:

  1. Zet uw container de nacht voor de inzameling in de berging of garage. Hierdoor is de kans veel kleiner dat het afval tijdens de lediging blijft vastzitten. Zet uw container wel vóór 07.30 uur ’s ochtends aan de straat.
  2. Zet de container bij aanhoudende vorst zowel overdag als ’s nachts binnen. Als dat niet mogelijk is, zoek dan een ander beschut plekje, bijvoorbeeld onder een afdak of uit de wind tegen een muur.
  3. Als de container leeg is, kunt u een dunne krant of eierdoos onder in de container leggen. Dit neemt het vocht op en voorkomt het vastvriezen van afval.
  4. Gooi het afval niet te nat in de container. Laat het afval uitlekken voordat het in de container gaat. Hoe minder water er in zit, hoe minder kans op bevriezing.
  5. Steek het afval met een schoffel of een schop langs de wanden een beetje los.

Ontdooi vastgevroren afval in de container niet met zout of antivriesmiddel. Dit verstoort namelijk het composteringsproces en antivriesmiddelen zijn bovendien schadelijk voor het milieu.

 

Reacties

Cookieinstellingen