D66 Beuningen steunt actie lokale ondernemers

Foto: Beuningen Nieuws

D66 Beuningen staat achter de actie die door onze lokale ondernemers in Gemeente Beuningen zijn aangekondigd. Deze landelijke protestactie staat voor zaterdagmiddag gepland. Zowel niet essentiële ondernemers als horecaondernemers hebben aangegeven de deuren voor het winkelend publiek te openen. De burgemeester (D66) heeft aangegeven deze actie als een manifestatie te zien waardoor de actie door kan gaan.

D66 Beuningen steunt alle ondernemers in hun strijd om te overleven. Hoewel we nog steeds een pandemie bestrijden is het van belang dat we kijken hoe we weer perspectief krijgen. Gelukkig komen er weer versoepelingen aan. Sporten, winkelen en naar de kapper lijkt weer te kunnen. Uit eten helaas nog niet en dat hadden we graag, al was dat met beperkingen, anders gezien.

Ondernemers hebben het zwaar, ook in onze gemeente. De maatregelen treffen veel verschillende sectoren, van kappers tot schoenenverkopers en van juweliers tot restaurants. Vooral het verschil tussen essentiële en niet essentiële ondernemers is lastig uitleggen wanneer ze ook dezelfde artikelen verkopen. Zo moest Schoenmode Verploegen hun rekje met tassen naar binnen halen terwijl de Trekpleister tassen verkoopt. Dit roept om een eerlijker beleid. Onze ondernemers hebben het zwaar. De vaste lasten lopen door, de NOW dekt niet alle kosten en het inkopen van een nieuwe collectie loopt door. Daarbij roepen wij iedereen op vooral lokaal te kopen. Uw lokale ondernemer heeft elke aankoop nodig, zeker nu!

Reacties

Cookieinstellingen