D66 Beuningen: samen bouwen aan vier leefbare dorpen in beeld

Samen met u wil D66 Beuningen gaan bouwen aan vier leefbare dorpen. Hieronder leest u hoe we dat willen doen.

Samen

Samen omdat we het belangrijk vinden dat initiatieven uit de samenleving door de gemeente gefaciliteerd worden waarbij vooral gekeken wordt naar de mogelijkheden. Samen omdat we onze inwoners en ondernemers vanaf het begin bij een initiatief worden betrokken. Op deze manier zorgen we voor een zo breed mogelijk draagvlak.

Bouwen

Bouwen omdat we vinden dat er een inhaalslag gemaakt moet worden inzake woningbouw. Er moet naar behoefte gebouwd worden met een actieve rol van de gemeente waarbij ingezet moet worden op het bouwen van starterswoningen en woningen voor senioren waardoor we doorstroming binnen onze gemeente stimuleren. Nu wordt er vooral aanbod gericht gebouwd, veelal in de hoge prijsklasse waarbij de gemeente een faciliterende rol heeft. Ook vinden we dat onze inwoners of mensen met een binding met onze gemeente voorrang moet krijgen op 30% van de toekomstige nieuwbouw.

Leefbaar

Leefbaar omdat we vinden dat er geïnvesteerd moet worden in jeugd- en ouderenzorg met korte lijnen tussen inwoners, zorgprofessionals en de gemeente waarbij de zorgvraag op één staat. Leefbaar omdat we vinden dat alle voorzieningen in onze gemeente, in al onze dorpen, voldoen aan de behoefte van onze inwoners en qua capaciteit meegroeien. Dit geldt voor dorpshuizen, huisvestiging van scholen zoals in Ewijk en Winssen en de belangrijke pleinen en straten zoals het Van Ghentplein, De Klef en Laan 1945. Leefbaar omdat we vinden dat alle voorzieningen veilig bereikbaar moeten zijn zoals sportpark de Ooijgraaf. Leefbaar omdat we graag meer groen in bepaalde straten willen zien en waarbij het onderhoudsniveau van het aanwezige groen verder verhoogd wordt (van C naar B).

Door D66 Beuningen.

Cookieinstellingen