Scouting Beuningen ’76 groeit

Foto: Kevin Fleuren

Lekker ravotten in de natuur, uitdagende spellen spelen met leeftijdsgenoten, grote bouwwerken knopen; wie wil dat nou niet? Veel kinderen en jongeren in Beuningen denken daar ook zo over. Scouting Beuningen ’76 groeit namelijk gestaag verder.

Bij scouting worden nieuwe leden officieel lid als ze geïnstalleerd worden. Hierbij leggen ze een korte belofte af en krijgen ze alle officiële badges voor op hun uniform. Dit is altijd een hele feestelijke bedoening. Zaterdag 26 februari was het weer zover: ‘Ik beloof mijn best te doen, een goede Bever te zijn, samen te spelen en samen te delen!’ klonk er vol trots over het scoutingterrein. Er werden namelijk weer zes nieuwe Bevers geïnstalleerd! Alle zes waren ze al een tijdje lid van Scouting Beuningen ’76 en nu was het dan eindelijk tijd dat ze écht Bever werden!

Ten opzichte van 2017 is het ledenaantal al gestegen van 63 naar 104. Dit is natuurlijk een fantastische ontwikkeling, want buitenspelen is ontzettend belangrijk. Scouting Beuningen ’76 wil deze kans dan ook graag aan zoveel mogelijk kinderen kunnen bieden. Vanwege de groei is er in 2021 een tweede Welpengroep (Luchtwelpen: 7-11 jaar) opgericht om meer kinderen te kunnen laten genieten van het scoutingspel, maar er blijkt nóg meer animo. De Bevers (4-7 jaar) zitten met 20 jeugdleden nu ook helemaal vol én er staan nog zo’n 20 kinderen op de wachtlijst die ook graag bij de Bevers mee zouden willen spelen. Ook andere speltakken beginnen aan hun maximum aantal leden te komen.

Lijkt het jou leuk om mee te helpen met het opzetten van een nieuwe speltak of wil je helpen bij een bestaande speltak? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden via [email protected]. Je hoeft geen scoutingervaring te hebben. Alle helpende handjes zijn welkom om zo nog meer kinderen van het scoutingspel te laten genieten.

Cookieinstellingen